Митове за българина

Ние, българите, обичаме да разказваме гръмки неща за себе си. В повечето случаи това са просто митове. Например, че сме много гостоприемни. Дрън-дрън. Българинът е толкова гостоприемен, колкото американски митничар към арабин без паспорт. У нас е прието гостите първо да се събуят, за да не оцапат, а след това да ги гощаваме с каквото има в барчето за гости. Обикновено то съдържа подарено уиски „Цар Киро” и бонбони с изтекъл срок.

Друг любим на всички ни мит е, че сме супер потентни! Доста преувеличено твърдение. Недейте да вярвате, ако някой ви каже: „Снощи два часа направо разкъртих една страшна мадама!” На практика двата часа са били две минути, не е било съвсем секс, а по-скоро натискане и то не със страшната мадама, а с грозната й приятелка…

Българите сме били трудолюбив народ! Изглежда навремето някой е имал предвид немците или шведите, но после историците са объркали цитата. „Учи, мама, за да не работиш!” Какво трудолюбие струи от тази за съжаление неувяхваща народна мъдрост. Със сигурност, ако човек е произлязъл от маймуната чрез труд, това е станало някъде далече от България. Тук сме изобретили скатаването.

Били сме разбирали също така и от футбол… Вземете общия брой на българското население. Той е към седем милиона. От него извадете женската половина, така че да останат кажи-речи три милиона и половина мъже. Току-що получихте броя на треньорите на българския национален отбор. Всеки един от тях разбира от футбол много повече от Пеле, Кройф и Марадона взети заедно. Спокойно! Българите не се излагаме само с пословичната си футболна компетентност. Горе-долу подобни са познанията ни и в областта на политиката. Дори може да се каже, че ако треньорите на националния отбор са само 3 милиона, то всичките 7 милиона са и министър-председатели…

Това бяха в най-общи линии най-големите митове или клишета за българина. Не беше много добре, защото халфовата линия беше зле построена, но това се дължи на кризата в дясното пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *