ВисоКОЗна година

Около началото на всяка Нова година хората настървено се нахвърлят на всякакви хороскопи, зодии и източни календари, за да научат какво ги чака. Независимо дали календарът е японски, китайски, или Бог знае какъв, ясно е едно, и то е общо за всички: големи сме животни.

Затова да си гледаме нашия календар. Той показва, че 2008-ма е високосна година. Лошо. Не, не че ще ни върви на кутсуз, лошото е, че просто ще се работи един ден повече. Но пък от друга страна, 29-и февруари се пада петък. Това е добра новина.

Добри новини ще има и още. Без съмнение, през 2008-ма ще бъдем по-добри европейци (по-лоши не можем да станем, защото кажи-речи тръгваме от дъното). Например, ще си изхвърляме отпадъците по-разделно, отколкото сега. То, не че от години не изхвърляхме разделно: каквото не ставаше за нищо, се пускаше в контейнера за боклук; кашоните и хартията се слагаха отстрани, а до тях старата дограма. Вехтите дрехи се окачваха от едната страна на контейнера, а от другата висяха хранителните остатъци, прилежно подредени в пликче. Буркани не се изхвърляха. Сега вече няма да бъде така. Ще ползваме разноцветните кофи за разделно събиране на смет.

Заради въвеждането на плоския данък много блондинки ще си сложат силикон. И това е добра новина.

И през тази година по-бедни западноевропейци ще си купуват къщи в български села и ще се заселват по нашите земи. За сметка на това, по-богати нашенци ще си купуват имоти в Западна Европа и ще се заселват по тамошните краища. Но и това е за добро! Надошлите англичани ще учат на език и обноски българските селяни, а пък заможните ни сънародници по чужбина ще създават добро впечатление за България със своите майбаси, кайени и т. н. Това ако не е културен обмен, здраве му кажи! Тузарска работа.

Всъщност, можем да продължим да изброяваме добри новини до безкрай! Винаги ще има такива! Най-малкото, защото по правило в журналистиката няма лоши новини. Така че със сигурност ни чака една добра година. Нека да не я наричаме високосна – да използваме терминологията от бридж белота и да я кръстим висоКОЗна! И ще цакаме наред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *