Ориентът е в нас и ние сме в Ориента

Тази година в Турция хората, които искаха да живеят в свободна светска държава, протестираха срещу ориенталщината. Сегашните протести в България са за същото. Нашата страна е деспотична псевдодемокрация… В нея ориенталски ръководители биват избирани от ориенталска маса, която е стопирала развитието си някъде в тъмните векове. Не ми е неудобно да го кажа – народът се състои от стада и пастири; има може би 200-300 хиляди активни и мислещи хора, а останалото е пълнеж.

Сегашните протести няма как да станат масови, защото са протести на въпросните активни мислещи хора, а не на пълнежа. Пълнежът дори не може да разбере за какво точно се протестира. Докато не бъдат ударени по джоба, те ще продължат да обитават своя български Ориент – едно място, където все още управлява робската психика „Преклонена главица сабя не я сече“. В момента статуквото не може да се промени, защото извън големите градове хората (и пълнежа) са твърде подтиснати и страхливи, за да протестират. Слушах по Нова ТВ признанието на един човек от Ковачевица, че в София можеш да кажеш какво мислиш, но в провинцията местната власт те смачква, ако вдигнеш глава. Ориент.

Според мен асо в ръкава имат синдикатите. Ако те решат и са в състояние (защото не съм наясно дали в България има истински синдикати или и там положението е ориенталско) да вдигнат пълнежа на протест, тогава нещата ще се обърнат. Защото когато тракторите и миньорите стъпят на жълтите павета, тогава не автобус, ами бронетранспортьор няма да мине…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *